Fara a dori sa intram in detalii tehnice complicate, aratam ca detectoarele de metale care functioneaza pe principiul Pulse Induction au o capacitate de penetrare a solului mult mai mare decat detectoarele de metale VLF insa fiecare dintre aceste tipuri de detectoare are utilitatea lui, fara a fi destinat sa il inlocuiasca pe celalalt.
Bunaoara, detectoarele de tip pulse induction sunt potrivite pentru cautari de obiecte mari, aflate la mare adancime (pana la 8-10 metri, functie de puterea semnalului sursa si tipul de bobina utilizat).
In afara de avantajul adancimii, aceste detectoare, atunci cand sunt folosite cu bobine rectangulare de mari dimensiuni, aduc si avantajul imunitatii fata de mineralizarea solului sau fata de deseurile metalice mici (cuie, folie aluminiu, capace de bere etc.).
Dezavantajele generale ale acestor detectoare constau in capacitatea de discriminare feros-neferos inexistenta (aspect rezolvat, insa, de tehnicienii Detech) sau redusa fata de detectoarele de metale VLF. Totodata, detectorul de tip pulse induction nu se adreseaza utilizatorilor incepatori si, atunci cand se utilizeaza bobine rectangulare mari, necesita o echipa de cel putin 2 persoane.
De exemplu, aceste detectoare nu sunt potrivite pentru cautari generaliste de monede singulare, bijuterii mici sau relicve dispersate.
Insa, aceste detectoare sunt cele mai potrivite pentru cautari punctuale de mare adancime pentru obiecte mari cum ar fi comori, grupari mari de monede sau arteracte, conducte, rezervoare, utilaje, obuze (toate aflate la adancimi mari, la care detectoarele VLF nu “vad”) si nu numai!
- Sortează după Implicit
- Afisare 15 Produse pe pagină